Gjør din Toyota Avensis til en “hodevrider” på 5 steg..

Først må jeg bare få si at det er ingenting galt med Toyota Avensis – de er driftssikre, funksjonelle, har bra bruktverdi etc, men og de er jo ikke akkurat sexy – det er ikke mange som snur seg etter deg når du kjører forbi på gata.. Synd å si det, men sånn er det – og det gjelder jo ikke bare Toyota Avensis, men det gjelder ganske mange andre bilmerker og – modeller. Det skal en del til for at folk snur seg etter bil nå om dagen.

Her får du en enkel oppskrift på hvordan du får folk til å snu seg etter din Avensis (eller andre “kjedelige biler”) og spørre hva du har gjort og hvordan du har fått det til – og det er jo en ganske digg følelse, eller?

Og det du skal gjøre for å få det til vil kanskje komme som en liten overraskelse, men vi lover – følger du stegene skaper du en “hodevrider” av din Toyota Avensis.

Som du vil se av bildene har vi prøvd dette i praksis og fått ønsket resultat😂😂

1. FINN HENGERFESTET PÅ BILEN

Det finner du veldig ofte bak på bilen litt under bagasjeluka….
Når du har funnet det, sjekk om det er innfellbart eller fast. Det spiller egentlig ingen rolle, så lenge du har feste til hengerfeste som ser ut som på bildet under, er du på trygg grunn.

Dette er en ganske standard innfesting som brukes på mange bilmerker i dag

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 33

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 34

Om du derimot oppdager at du har et hengerfeste av typen under, nemlig 2″ hitch – er du heldig og kan hoppe rett til punkt 4. Det finnes også en annen mulighet for en snarvei – den finner du under punkt 3 – så det kan være greit å sjekke den før du går tilbake til punkt 2.

2″ hitch- “firkantrør” – er standard I USA og det er også en del biler i Norge som har dette (enten ombygd eller som standard fordi bilmodellen også er produsert for det amerikanske markedet). Det finnes også i 1,25″ og det funker det også, da ved bruk av overganger til 2″

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 35

 

2. SKRU AV DET HENGERFESTET SOM STÅR PÅ

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 36 Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 37

Sånn ser det ut når du har skrudd av det hengerfestet som stod der i utgangspunktet. Det er en ganske enkel operasjon med 2 gjennomgående skruer som rett og slett må skrus løs og dras ut. Om de sitter litt for godt fast, prøv deg med litt 5-56 eller lignende som kan få løs skruer som har stått litt fast

3. SETT PÅ NYTT HENGERFESTE MED 2″ AMERIKANSK INNFESTING

Har du ikke det sier du? Ikke no problem – du kan få et av oss. Vi har nemlig noen liggende som vi har spesialutviklet (ikke så mye spesialutvikling altså, mer litt sånn Petter Smart-løsning)  for Toyota Avensis😂 Men det passer fint til alle andre blir som har fester som over også👍  Dette er en type standard som passer ganske mange biler som i dag har fast hengerfeste og den passer også en del som har innfellbare/avtagbart hengerfest.

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 38

Og hva Biltilsynet sier til dette? De sier faktisk ikke stort – så lenge du ikke skal dra henger etter det – er det greit- så kjør altså ikke henger med denne “festeanrodningen for sykkelstativ”.

Det du også kan gjøre her – det er å stikke innom der du kjøpte bilen din og spørre om ikke det er mulig å få kjøpt 2″ hitch receiver til din bil, alternativt sjekker du eBay, Amazon eller tilsvarende. 

Og om du er på vei til å kjøpe ny bil – sjekk om ikke du kan få med originalt 2″!!

For begge de 2 siste alternativene kan du nemlig også dra henger, med hjelp av et “kuleadapter”… så lenge hengerfestet er tiltenkt den bilen det brukes på (merke og modell) samt at det er merket med vektinformasjon (alt i følge Statens Vegvesen)

4. KJØP ET SKIKKELIG TØFT SYKKELSTATIV (FOR 2 TIL 4 SYKLER) FRA KÜAT RACKS

Dette er det absolutt viktigste steget i hele prosessen. Det finnes noen få utvalgte sykkelstativ som gjør bilen din til en hodevrider. Og jeg kan røpe det med en gang – det har absolutt ingenting med børsta aluminium å gjøre. Børsta aluminium er bare kjedelig og grått og noe alle har (av en eller annen merkelig årsak…)

Det du skal gjøre er å kjøpe et sykkelstativ fra amerikanske Küat Racks🤩🤩🤩

De kan du få kjøpt hos blant annet takboks.no og AutoNova

Her har vi lagt ved bilder av noen av modellene som er å få tak i..

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 39Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 40Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 41Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 42

 

For 2 eller 4 sykler og mer enn nok av lastekapasitet👍

 

5. MONTER NYTT SYKKELSTATIV OG DU ER I MÅL

Sett sammen sykkelstativet, smekk på det rett inn i 2″ åpningen du nå har fått bakpå bilen og du er ready to rumble🤙

Da ser det nemlig slik ut og folk kommer til å snu seg etter Avensis´en din!!

Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 43 Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 44 Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 45 Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 46 Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 47 Gjør din Toyota Avensis til en "hodevrider" på 5 steg.. 48

 

Dere kan også sjekke våre nettsider for mer informasjon:-) 

Leave a Reply

EnglishNorwegian