Skistativ elbil

Skistativ elbil

Skistativ til elbil er egentlig ikke noe mer komplisert enn å velge skistativ til andre biler, men elbileiere er jo ikke helt som andre bileiere (det finnes kanskje ikke så mange som ikke er elbileiere nå om dagen…? )

Elbileiere er i alle fall godt over gjennomsnittet opptatt av energiforbruk og vindstøy og det er kanskje noe sm bør gjenspeiles når du skal velge skistativ også? 

En del elbileiere er også ganske praktisk anlagt – så det er kanskje en fordel at skistativ elbil er ganske godt utstyrt med bra funksjoner? 

Skistativ kommer i alle farger og fasonger.. eller det vil si de aller fleste kommer i standard fasong og i standard farge, enten en billig matt svartmaling eller i børsta aluminium med masse plastikkdeler – og de aller fleste (det finnes noen få hederlige unntak – 2 av de skal vi belyse litt under her) er stort sett en “vegg” fra takstativet og 15 cm oppover – ikke særlig vennlig verken for forbruket og minst av alt er det gunstig for vindstøyen. 

Og dersom det er det du vil ha – altså noe som ikke ser så bra ut, har lite funksjoner, økt energiforbruk og skaper mye vindstøy – kan du egentlig kjøpe det billigste du finner… 

Skistativ elbil skal selvfølgelig ha så lite påvirkning som mulig på støynivå og energiforbruk som mulig. 

Aerodynamikk og skistativets utforming er viktig her – har lufta “frie veier” over og under skistativet og skiene? 
Det hjelper betraktelig på både vindstøy og energiforbruket (her har vi ikke gjort noen veldig vitenskapelige undersøkelser – og det er uansett ikke snakk om mange prosent.. men kanskje er den ene prosenten forskjell på å komme frem eller ikke..) og et eksempel på hvordan det kan se ut finner du her: 
skistativ tesla

Her har du bra aerodynamikk og lufta møter ikke alt for mange hindringer på veien bakover som kan skape støy eller motstand. 
I tillegg skal det sies at dette passer superbra som skistativ til elbil fordi det kan tas av og på i løpet av sekunder – noe som betyr at du kanskje ikke kjører rundt med det hele tiden, men kun har det på når du må. (det ser såpass bra ut at vi ville nok hatt det på hele tida uansett..) 

Og er du av typen som står/går mye på ski, men ikke gidder å ta det av mellom øktene, uansett hvor enkelt det er, kan vi jo anbefale en type som kan vippes opp/ned avhengig om den skal brukes eller ikke:

skistativ elbil

skistativ elbil

Da kan du kjøre rundt i byen med skistativet i “nede-modus” – mindre støy, mindre forbruk og alt er på stell. 

Og er du av de som mener at skistativ ikke skal/behøver matche bilen – og det er det bare enkelte, gjerne litt sære, elbileiere som er opptatt av? 
Det mener jo vi er grunnleggende feil… 

Skistativ elbil bør, i tillegg til alle andre funksjoner, også ha riktig farge:
F.eks. Sort – som går til alt

skistativ tesla
Eller Grå – som også går til det meste, men passer deilig til alle “litt grå” elbiler der ute

Perlehvit metallic – som også ser bra ut på det meste, men passer ekstra bra på en hvit elbil

skistativ tesla


Om du allerede har bestemt at Küat er det rette skistativet til din elbil – kjøp her

 Passer alle skistativ til elbilen min? 

Svaret på det er ja, men det er ikke sikkert alle elbiler faktisk har lov til å ha takstativ på (takstativ er de som går på tvers av taket og festes i biltaket – skistativ (eller andre stativ) festes oppå takstativet)

På både originale og uorginale takstativ til de fleste elbiler finnes det varianter som har t-spor – et sport på midten der utstyr, som feks. et skistativ kan festes. 
På våre Grip-modeller følger det med t-spor som standard – og det har da to ulike høyder slik at man kan bruke det som passer best for deg. 
Her trenger du da litt verktøy for å få stativet av og på og det er en “liten øvelse” – tar sikkert ikke mer enn 10-15 min, men all erfaring tilsier at dette ikke blir gjort før/etter hver tur. 

sykkelstativ tesla

Alternativet du kan vurdere – om du vil ha muligheten til å ta skistativ raskt av og på din elbil – er løsningen som er nevnt over,  FlipMount. 
Med denne tar du av og på skistativet på sekunder (og ja, vi mener sekunder – ikke minutter). 
Når du har festet og justert første gang – er det kun en hendel der du løsner skistativet og løfter det enkelt av bilen. Og prosessen med å få det på er like rask – legg på skistativet og stram med hendlene (2 per stativ) = ferdig.  

skistativ tesla

En ting å tenke på i tillegg er at med t-spor har du ingen justeringsmuligheter, mens med FlipMount kan du justere vinkelen på skistativet slik at det passer bra med profilen på biltaket. 

På vår modell Switch er det en egen festemekanisme, som ligner på den som står på Grip, men det kreves verktøy og løsning av 4 strammeskruer for å ta av begge stativene. 

skistativ elbil


Om du allerede har bestemt at Küat er det rette skistativet til din elbil – kjøp her

Kan du få med deg alle skia på en elbil? 

Selvfølgelig får du det – i alle fall så lenge elbilen din er godkjent for taklast. (sjekk vognkort!)
Skistativ elbil og kapasitet er jo som på vanlige biler – størst er best – du må jo ha med alt og litt til.
Det som er viktig er å ikke se seg blind på antall ski produsenten sier det er plass til, men også se på hvor stor den faktiske lastebredden er.
Feks. har skistativene, GRIP 4 og 6 (ja vi bruker også antall ski det er plass til :-)) fra Küat markedets største lastebredde – hele 84 cm om du velger det største skistativet Grip 6.

Her makser mange av konkurrentene ut på 75 cm – og de siste 10 cm er viktige om du skal ha med deg alt.

 skistativ

Om du allerede har bestemt at Küat er det rette skistativet til din elbil – kjøp her

Hvilke funksjoner bør skistativ elbil ha? 

Det får du jo neste svare på selv, men her har vi i alle fall noen tips til hva du bør tenke på når det gjelder skistativ elbil:
– Låsbart – det må jo være låsbart både til takstativet og selve stativet slik at du kan gå på afterski uten å være redd for at skia er borte når du kommer tilbake.skistativ
– Store håndtak – dette er undervurdert. Store håndtak som er enkle å få tak i også med votter på er uvurderlig. 
skistativ

– Skikkelig byggekvalitet og finish – velg noen som ser bra ut, er robuste og som har en skikkelig finish – f.eks. metallic lakk som holder lenge

skistativ

– Slider/glidefunksjon – slik at du enkelt får på plass de innerste skiene når du er ferdig for dagen og ikke minst får de enkelt av når du har dårlig tid til perfekte forhold.
skistativ

– Aerodynamikk, vindmotstand og vindstøy – her kan det lønne seg å velge noen som har bedre aerodynamikk og ikke er en “vegg” som går fra takstativet og 10-15 cm oppover. Noe skaper mer støy og motstand enn andre.

skistativ

– Til slutt kan dere jo også velge noen som har livstidsgaranti.. 

Nå har du vel bestemt deg for at Küat er det rette skistativet til din elbil – kjøp her


Skulle du trenge mer informasjon og se litt flere bilder – trykk her

Her finner du andre artikler med samme tema

1 thought on “Skistativ elbil”

  1. Pingback: Skistativ Tesla Model 3-5 grunner til at Model 3 eiere velger Küat

Leave a Reply