skistativ tesla

Skistativ Tesla Model S, 3 og Y

Skistativ Tesla Model S, 3 og Y

Når du skal velge skistativ til din Tesla er det noen ting det kan være greit å tenke på og ikke minst se litt på hva som er viktig for deg. 
Skistativ kommer i alle farger og fasonger.. eller det vil si de aller fleste kommer i standard fasong og i standard farge, enten en billig matt svartmaling eller i børsta aluminium med masse plastikkdeler… det funker dårlig for skistativ Tesla

Og dersom det er det du vil ha – kan du egentlig kjøpe det billigste du finner… 

1. Er det viktig for deg at skistativet matcher din stilige Tesla og ser bra ut? 
Selvfølgelig er dette viktig!
Og de som mener at skistativ Tesla ikke skal/behøver matche bilen – tar jo bare feil. Du kjører jo ikke rundt med en av de kuuleste bilene på planeten og putter på noe ræl av et skistativ i børsta aluminium… Du har putta for mye penger i bil til at du ikke ønsker å putte litt ekstra i at det skal se bra ut – på samme måte som du kanskje har brukt litt ekstra penger på felger til bilen. 
Skistativ Tesla bør både ha riktig farge:
Sort – som går til alt
skistativ tesla
Grå – som også går til det meste, men passer deilig til Tesla sin Midnight Grey
skistativ tesla
Perlehvit metallic – som også ser bra ut på det meste, men passer superbra på en hvit Tesla

skistativ tesla

2. Kommer du til å kjøre med stativet på hele vinteren eller ønsker du å ta det av og på etter hver tur? 
Veldig mange står på ski hver helg hele vinteren og da vil nok stativet stå på hele tiden. For noen som kanskje bare bruker det av og til, men likevel vil se bra ut når det er på – bør dere kikke litt på de ulike festemetodene som finnes. 
På både originale og uorginale takstativ til Tesla finnes det t-spor der utstyr, som feks. et skistativ kan festes. 
På våre modeller følger det med t-spor som standard – og det har da to ulike høyder slik at man kan bruke det som passer best for deg. 
Her trenger du da litt verktøy for å få stativet av og på og det er en “liten øvelse” – tar sikkert ikke mer enn 10-15 min, men all erfaring tilsier at dette ikke blir gjort før/etter hver tur. 

sykkelstativ tesla

Alternativet du kan vurdere – om du vil ha muligheten til å ta skistativ Tesla raskt av og på – er løsning som FlipMount. 
Med denne tar du av og på skistativet på sekunder (og ja, vi mener sekunder – ikke minutter). 
Når du har festet og justert første gang – er det kun en hendel der du løsner skistativet og løfter det enkelt av bilen. Og prosessen med å få det på er like rask – legg på skistativet og stram med hendlene (2 per stativ) = ferdig.  

skistativ tesla

En ting å tenke på i tillegg er at med t-spor har du ingen justeringsmuligheter, mens med FlipMount kan du justere vinkelen på skistativet slik at det passer bra med profilen på biltaket. 

3. Hvor mange par ski må du ha plass til? 
Her er det jo sånn at mange velger det “største” skistativet butikken har og regner med at det er stort nok, men det er noen ting man skal være litt bevisst på. Primært er det å ikke se seg blind på antall ski det står at det er plass til.. Det kan i beste fall være målt med smale ski og da får du en utfordring om du skal ha på noen pudderplanker..
De fleste produsentene har jo skistativ Tesla for f.eks. 4 og 6 par ski – legg mer merke til lastebredden enn hvor mange par ski produsenten sier de får plass til. 
Feks. har skistativene, GRIP 4 og 6 (ja vi bruker også antall ski det er plass til :-)) fra Küat markedets største lstebredde – hele 84 cm om du velger det største skistativet Grip 6.
Her makser mange av konkurrentene ut på 75 cm – og de siste 10 cm er viktige om du skal ha med deg alt. 
skistativ
4. Hvilke funksjoner er viktige for deg? 
Det får du jo neste svare på selv, men her har vi i alle fall noen tips til hva du bør tenke på når det gjelder skistativ Tesla:
– Låsbart – det må jo være låsbart både til takstativet og selve stativet slik at du kan gå på afterski uten å være redd for at skia er borte når du kommer tilbake.
skistativ
– Store håndtak – dette er undervurdert. Store håndtak som er enkle å få tak i også med votter på er uvurderlig. 
skistativ

– Skikkelig byggekvalitet og finish – velg noen som ser bra ut, er robuste og som har en skikkelig finish – f.eks. metallic lakk som holder lenge

skistativ

 

– Slider/glidefunksjon – slik at du enkelt får på plass de innerste skiene når du er ferdig for dagen og ikke minst får de enkelt av når du har dårlig tid til perfekte forhold.
skistativ

– Aerodynamikk, vindmotstand og vindstøy – her kan det lønne seg å velge noen som har bedre aerodynamikk og ikke er en “vegg” som går fra takstativet og 10-15 cm oppover. Noe skaper mer støy og motstand enn andre. Se gjerne punkt 1 om festemetoder også.. 
skistativ

– Til slutt kan dere jo også velge noen som har livstidsgaranti.. se punktet under.. 

5. Ønsker du at det neste skistativet du kjøper er det siste? 
Da velger dere et skistativ Tesla av høy kvalitet og som har livstidsgaranti. Alle skistativ Tesla fra Küat har livstidsgaranti – og det er en “no worries” garanti – som betyr at vi fikser eller erstatter det som har gått i stykker uavhengig av hva som har skjedd og når det har skjedd. 
Så skulle noe skje om 10 år – fikser vi det – no worries – uten spørsmål. 
skistativ tesla
 

2 thoughts on “Skistativ Tesla Model S, 3 og Y”

  1. Pingback: Skistativ elbil - 2 supre skistativ fra Küat til elbil

  2. Pingback: Skistativ Tesla Model 3-5 grunner til at Model 3 eiere velger Küat

Leave a Reply